Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

maanantai 12. syyskuuta 2011

Google käynnisti Haminassa

Summan käytöstä poistettuun paperitehtaaseen rakennettu Googlen palvelinkeskus avattiin virallisesti lauantain juhlavin menoin. Virallinen ”internetin avaus” suoritettiin vanhalla höyryturbiinin käyttöpyörällä.

Ministeri Jyri Häkämies (vasemmalla), käyttöpäällikkö Ari Kurvi ja Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen väänsivät internetin auki.

Tiloihin ja paikkaan tyytyväinen hakukonejätti aikoo laajentaa toimintaansa Haminassa edelleen. Google on tuonut Haminaan noin 90 työpaikkaa. Lisää työntekijöitä haetaan edelleen, kertoo Suomen maajohtaja Anni Ronkainen.- Melkein kaikki työntekijät ovat suomalaisia. Esimerkiksi käyttöpäällikön tiimi on yhtä lukuun ottamatta paikallisia, Ronkainen tietää.

Tulevaisuudessa Google suunnittelee lisäksi laajentavansa, joten haminalaisilla ei pitäisi olla syytä huoleen. - Täällä on paljon laajentumismahdollisuuksia. Se on yksi syy, miksi tulimme tänne, toteaa Joe Cava, Googlen palvelinkeskusten johtaja.

Entisen Summan tehtaan tiloihin muuttaneella palvelinkeskuksella jäi vielä tiloja käyttämättä. Cava esittelee suurta, tyhjää hallia, johon seuraavaksi on tarkoitus laajentaa. - Kyllä meillä on tarkoitus olla täällä kauan, hän vakuuttaa

Käyttöpäällikkö Ari Kurvi muistuttaa, että Haminan palvelinkeskus oli Googlelle 200 miljoonan euron projekti. Ei sellaisia summia heitetä hukkaan siirtymällä muualle. Googlen jäähdytysjärjestelmästä johtajat ovat erityisen ylpeitä. Sen keskiössä ovat nämä putket ja niissä kiertävä merivesi.

Ovia ei raotettu

Avajaisvieraille ei näytetty edes tyhjää hallia. Kolmisensataa arvonnan kautta juhliin päässyttä paikallista vierasta vietti juhlaa ulkosalla. Tiedotusvälineillekin näytettiin vain tarkkaan valikoituja tiloja. Varsinaiseen datakeskukseen ei ulkopuolisilla ole asiaa.

- Ei edes meidän organisaatiosta kaikki pääse sinne, Kurvi kertoo. Selitykseksi sanotaan yrityssalaisuudet ja kova kilpailu. Google on innovatiivinen yritys. Olemme monissa asioissa vuosia edellä kilpailijoita, Kurvi perustelee.
Lue koko uutinen Prosessori.fi sivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti