Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

torstai 22. syyskuuta 2011

”Tiedoton” wlan säästää paljon virtaa

Wifi-yhteydet ovat kaikkialla, mutta yhteys on todellinen tehosyöppö. myös silloin kun laite asetetaan valmiustilaan. Tähän ongelmaan tuo apua uusi tehonsäästötila, jota voitaisiin kutsua vaikkapa tiedottomaksi (subconscious) tilaksi.

Michiganin yliopiston tietotekniikan professori Kang Shin on yhdessä tohtoriopiskelija Xinyu Zhangin kanssa kehittänyt E-MiLi-tekniikan (Energy-Minimizing idle Listening), jonka ansiosta wlan-radion tehonkulutus saadaan 44-92 prosenttia pienemmäksi. Jokainen älypuhelimen käyttäjä tietää, miten tämä näkyisi laitteen toiminta-ajassa.

Wlan-standardeihin on istutettu erilaisia mekanismeja, joiden avulla radion sähkönkulutusta pienennetään. Eniten tehoa ei kuluta varsinainen datansiirto, vaan yhteyden ja kanavien kuuntelu (idle listening). Sen osuus on testien mukaan yli 60 prosenttia kokonaisvirrankulutuksesta.

E-MiLi-tekniikassa wlan-radio asettuu tiedottomaan tilaan, jossa se kykenee kuitenkin reagoimaan nopeasti tuleviin datapaketteihin. E-MiLi pienentää radio kellotaajuutta kuuntelutilassa, mikä suoraan kutistaa tehonkulutusta.

Tulevan paketin purkaminen edellyttää kuitenkin, että vastaanottimen näytteenottonopeus on vähintään kaksi kertaa vastaanotetun signaalin kaistanleveys. Tältä osin wlan-radioiden kellotaajuus onkin optimoitu jo pidemmän aikaa.
Lue koko uutinen täältä!

tiistai 20. syyskuuta 2011

1,6 miljoonan britin henkilötiedot katosivat

Brittiläinen terveysviranomainen hukkasi 1,6 miljoonan ihmisen henkilötiedot. Tiedot oli tallennettu tavalliselle cd-levylle. Cd-levy luultavasti päätyi kaatopaikalle muuton yhteydessä.

Kadonnut cd-levy sisälsi ihmisten nimet, syntymäajat, osoitteet ja sairausvakuutustunnukset. Alueellisen terveysviranomaisen selitysten mukaan levyä oli säilytetty arkistokaapissa, joka epähuomiossa päätyi kaatopaikalle maaliskuussa muuton yhteydessä.

Tapaus tuli julki viime viikolla, kun Britannian tietosuojaviranomaiset joutuivat antamaan pyyhkeitä tapauksen takia. Cd-levyn katoamisessa oli rikottu pahemman kerran lakien ja asetusten vaatimia tietosuojakäytäntöjä.

Nyt Britannian terveysviraston NHS:n alueellinen johto on selittänyt sotkun parhain päin. Lausunnossa kerrotaan, että on otettu käyttöön uudistetut ohjeet potilastietojen suojaamiseksi. Lisäksi johtaja rauhoittelee asukkaita.
NHS-logo-1

”Vakuutan potilaille, että arkistokaapissa säilytetyt tiedot olivat vanhentuneita. Uusimmat tiedot olivat vuodelta 2002”, johtaja Ann Sutton sanoo. ”Olemme jo vahvistaneet tietosuojapolitiikkaamme tapauksen sisäisen tutkimuksemme pohjalta. Tulemme myös noudattamaan täydellisesti tietosuojaviranomaisen suosituksia". Lue koko uutinen täältä!