Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

torstai 13. lokakuuta 2011

Rovio listautuu – arvo jopa miljardi dollaria

Angry Birds -pelin kehittänyt suomalainen Rovio Entertainment valmistautuu listautumaan pörssiin ensi vuonna. Yhtiön markkinoinnista vastaavan johtajan Peter Vesterbackan mukaan yhtiön arvo voi olla yli miljardi dollaria eli noin 730 miljoona euroa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan arvio yhtiön arvosta perustuu alun perin sen rahoituksesta käytyihin keskusteluihin.

"Olemme tyytyväisiä arvostuksesta, mutta olemme sitä mieltä, että arvomme on vielä hieman korkeampi, Vesterbacka sanoo.

Vesterbackan mukaan Rovio voi olla valmis pörssiin ehkä noin vuoden päästä. Hän sanoo yhtiön olevan erittäin kannattava, ja se pystyy itse rahoittamaan kasvunsa.

Maaliskuussa Rovio sai 42 miljoonan dollarin sijoituksen sijoittajaryhmältä, johon kuuluivat muun muassa Skype-nettipuhelupalvelun perustajan Niklas Zennströmin Atomico Ventures -sijoitusyhtiö sekä Facebookia rahoittanut Accel Partners. Lue koko uutinen HS.fi verkkosivustolta!

tiistai 11. lokakuuta 2011

Googlelta uusi Dart-ohjelmointikieli

Google on esitellyt uuden Dart-ohjelmointikielen, joka on tarkoitettu internet-sovellusten rakentamiseen. Dart on suora vaihtoehto Javascript-ohjelmointikielelle. Google kehuu, että Dart tarjoaa monia etuja.

Dart on suunniteltu web-sovellusten rakentamiseen. Google selittää, että yksi tärkeä tavoite oli luoda rakenteellinen ja kuitenkin joustava ohjelmointikieli. Kielestä haluttiin myös tutun ja luonnollisen oloinen, jotta ohjelmoijien olisi helppoa oppia se.

Tärkeää oli myös se, että Dart-ohjelmien suorituskyky on hyvä moderneilla nettiselaimilla. Dart sopii Googlen mukaan pieniin yhden hengen projekteihin, ja yhtä hyvin myös suuriin rakenteellisiin projekteihin.

Yksi ohjelmointikielen eduista on se, että ohjelmoinnin voi aloittaa nopeasti. Tarvittavia rakenteellisia osia on mahdollista lisätä jälkikäteen. Lue koko uutinen Prosessrin verkkosivulta!