Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Yksityisyydellä on väliä kännykän käyttäjälle

Puolet matkapuhelinten käyttäjistä on huolissaan henkilökohtaisten tietojensa jakamisesta, kun he käyttävät mobiilia internetiä tai mobiilisovelluksia. Yli 80 prosenttia kokee, että omien tietojen suojaaminen on hyvin tärkeää.

Mobiilialan etujärjestö GSMA kysyi mielipiteitä 4000 hengeltä Singaporessa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Vastaajista 76 prosenttia sanoi, että he valikoivat hyvin tarkasti, kenelle he antavat tietojaan.

Käyttäjät ovat erityisen huolissaan käytökseen perustuvasta mainonnasta, paikkatietoon perustuvista palveluista, mobiilisovelluksista ja tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille. Lue koko uutinen It-viikko:n verkkosivuilta!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Internet- ja SoMe-asiantuntijat Tampereella

Yli 800 internetistä, sovellusten bisneksestä ja sosiaalisesta mediasta kiinnostunutta kehittäjää, yrittäjää ja tutkijoita sekä median edustajia kokoontuu torstaina ja perjantaina 15:ttä kertaa järjestettävään MindTrek-tapahtumaan Tampereelle. Osallistujia ja puhujia on tulossa ympäri maailmaa yrityksistä ja akateemisesta maailmasta. Nimekkäimpiin puhujiin lukeutuu entinen MySQL:n perustaja, nykyisin bisnesenkeli ja sijoittaja Michael ”Monty” Widenius.

Vuoden 2011 tapahtuman puhujia ovat tämän hetken ohjelman mukaan myös Stanfordin yliopiston Media X -ohjelman johtaja Martha G. Russell, OpenLeaksin perustaja Herbert Snorrason, Press Trust of Indian konsultti ja uuden median yksikön johtaja Shali Ittaman, Microsoftin Länsi-Euroopan kehittäjäyksikön vetäjä Joe Wilson, Thinglinkin perustaja Ulla-Maaria Engeström, Symbion perustaja Mika Heikinhieimo, tuotepäällikkö Ramine Darabiha Rovio Mobilesta, it-yrittäjä, yksi KDE-työpöytäympäristön pääkehittäjistä ja puhemiehistä Aaron Seigo sekä Yleisradion internetstrategioista vastaava Tuija Aalto.

Torstain konferenssiohjelman aiheita ovat pelien ja sovellusten kehittäminen, omien ideoiden jalostaminenbisnekseksi asti sekä pelien ja sovellusten jakelukanavat. Perjantaina taas keskustellaan siitä, miten naisia saataisiin houkuteltua lisää it-alalle, Kiinan näkymistä ja liiketoiminnasta maasta sekä siitä, miten sosiaalisten medioiden kautta vaikutetaan yhteiskuntaan. Lue koko uutinen Tietokone.fi sivustolta!