Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Henkilötiedot leviävät yhä verkossa - lainsäädännössä paha puute

Tietovuotojutussa on nyt kaksi päätutkintalinjaa. Keskusrikospoliisi (krp) pyrkii selvittämään nettiin vuotaneiden henkilötietojen lähteen ja sen henkilön, joka julkaisi tiedot.

Toistaiseksi tutkinta on alkutekijöissään. Krp:llä on tiedossaan muutamia lähteitä, joista informaatio on saatettu varastaa, mutta mitään ei toistaiseksi ole vahvistettu.

- Työtehoseura on yksi tarkistettavien listalla, mutta viitteitä on myös muista paikoista. On mahdollista, että tämä on kasattu useammasta lähteestä, kertoo krp:n rikoskomisario Timo Piiroinen.

Eilen netistä pois saatu 16 000 henkilötiedon lista on lisätty verkkoon uudelleen. Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo, että alkuperäisen palvelimen Mediafiren lisäksi lista on nyt parilla muullakin palvelimella sekä eri torrent-verkoissa.

Hyppönen ei kuitenkaan epäile, että lista olisi joutunut nettiin alkuperäisen hakkerin lisäämänä. Sen sijaan sitä lataavat nyt kaikki, jotka epäilevät omien henkilötietojensa olevan listalla.

- Listalla on suurta kysyntää, ja nyt kun sitä poistetaan verkosta, avuliaat aapot laittavat sen takaisin verkkoon, jotta tutut pääsevät katsomaan ovatko itse siellä. Lue koko uutinen Iltalehti.fi sivustolta!