Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

perjantai 28. lokakuuta 2011

Nokian Elop: Tulossa voi olla muutakin kuin puhelimia

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop vihjaa Microsoft-yhteistyön tuottavan lisää tuloksia This is my Next -verkkopalvelun videohaastattelussa, joka on kuvattu Lontoon Nokia Worldin yhteydessä.

Elop korostaa alkuvuodesta julkistetun Nokian ja Microsoftin yhteistyön erityislaatua, joka näkyy uusissa Lumia-puhelimissa. Microsoftin tuleva tietokoneiden käyttöjärjestelmä Windows 8 on samaa juurta kuin Lumian hyödyntämä Windows Phone.

– Näkyvissä on yhtäläisyydet ja mahdollisuudet yhteneväisyyteen käyttäjän näkökulmasta, Elop sanoi. Hänen mukaansa tämä avaa älypuhelimia laajempia mahdollisuuksia, jotka myös Nokia on tunnistanut. Lue koko uutinen Taloussanomien verkkosivulta!

tiistai 25. lokakuuta 2011

Google rakentamaan gigan kuituverkkoa Eurooppaan

Suomessa on tähtäimessä 100-megaisen nettiyhteyden tuominen kaikkien kansalaisten ulottuville, mutta sen toteutus kangertelee ikävästi. Myös EU:lla on oma ohjelmansa nopeiden nettiyhteyksien rakentamiseksi, mutta tavoite on vaatimattomammin 30 megan siirtonopeudessa. Google kurkottaa huomattavasti korkeammalle. Sen Google Fibre -verkon pitäisi tarjota gigabitin siirtonopeus. Yhtiö kaavailee tällaisen verkon tuomista johonkin Euroopan maahan.

Tällaista huippunopeaa Google Fibre -verkkoa ei ole vielä olemassa missään, mutta sen rakentaminen on kuitenkin jo käynnissä USA:ssa, Kansas Cityssä. Lue koko uutinen Tietokone.fi sivustolta!