Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Google paljasti hakukoneen muutoksia

Google paljastaa poikkeuksellisesti yksittäisiä muutoksia, jotka se on tehnyt käytetyimpään palveluunsa hakukoneeseen.

Yhtiö luetteli kaikkiaan kymmenen viimeaikaista muutosta hakuun. Esimerkiksi pienten kielialueiden käyttäjät saavat omankielisten hakutulostensa jatkoksi englannista käännettyjä tuloksia. Google mainitsee muutoksen koskevan muun muassa Norjaa ja Islantia. Suomea ei mainita.

Google kertoo julkistaneensa juuri nämä tietyt muutokset sen vuoksi, että niitä on vaikea manipuloida oman sivustonsa nostamiseksi väärin perustein hakutuloksissa. Lue lisää It-viikkon verkkosivuilta!

Stuxnet herätti automaatioyritykset

Suomalainen taajuusmuuttajavalmistaja Vacon ja tietoturvayhtiö F-Secure julkistavat selvityksen automaatioratkaisujen tietoturvasta joulukuun alussa.

Vacon ja F-Secure perustivat vuosi sitten yhteistyöryhmän kun pääosin Iranin ydinvoimaloiden polttoaineen valmistukseen suunnattu Stuxnet-haittaohjelma riehui maailmalla. Sen arveltiin olleen suunnattu vahingoittamaan Iranin ydinpolttoaineen valmistusta.

Tulevassa tietoturvaselvityksessä tullaan käymään läpi teollisuuden automaatiojärjestelmissä esiintyvien haittaohjelmien ja tietoturvauhkien luonnetta. Siinä myös esitellään tietoturva-alan standardoinnin tasoa ja verrataan toisiinsa IT-järjestelmien ja teollisuusautomaation tietoturvastandardoinnin nykytilaa.

Vaconin ja F-Securen tulevassa tutkimuksessa selvitellään myös perinteisten kenttäväylien ja teollisuuden Ethernet- verkkojen tietoturvakysymyksiä. Teollisuusautomaatiossa käytettävien laitteiden ominaisuuksia kuvataan erityisesti tietoturvan ja luvattoman käsittelyn näkökulmasta. Lue lisää PROSESSORIN sivustolta!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Immunet 3.0 - Avoimeen lähdekoodiin ja pilvipalveluun perustuvaa virustorjuntaa

Windowsille on saatavana useita kotikäytössä ilmaisia virustorjuntaohjelmia. Pitkään kehitettyyn avoimen lähdekoodin ClamAV-moottoriin perustuva Immunet on ilmainen vaihtoehto myös työkoneeseen.

Immunet asennetaan lataamalla pienikokoinen ClamAV-ohjelma, jolla ladataan varsinainen Immunet-ohjelma. Vaihtoehtona on ilmainen versio sekä maksullinen Plus-versio, jota voi kokeilla ilmaiseksi. Ilmaisversiossa on perustason virustorjunta, maksullisessa on lisäksi tuki rootkitien poistamiseen.

Haittaohjelmien tunnistamisessa hyödynnetään nykymuodin mukaan pilvipalvelua, joka kerää jatkuvasti tunnistustietoja vapaaehtoisilta käyttäjiltä. Immunet lähettää oletuksena tiedon epäilyttävistä tiedostoista ja tietoja hyödynnetään muiden Immunet-käyttäjien tietoturvan parantamiseksi. Yhteisössä on noin pari miljoonaa käyttäjää. Lue koko uutinen Tietokone.fi sivustolta!