Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

lauantai 27. elokuuta 2011

Nokian Anna ja kalenterin muutokset

Viikonloppu lähti käyntiin Nokialaiseni päivittämisellä uuteen Anna käyttöjärjestelmään. Tämä projekti olisi ollut varmaankin parempi olla toteuttamatta. Nimittäin päivityksen myötä tuli merkittävä heikennys kalenteriin. Edellisessä versiossa kalenteri merkinnän muokkaaminen ja sen siiräminen toiselle päivällä kävi nykyiseen verrattuna nopeasti. Nyt tuossa Annassa pitää samaan tehtävään suorittaa lisää 5-7 painallusta! Kalenteri käytöstä on näin ollen tullut todella paljon työläämpää ja aikaa kuluu entistä enemmän tuohonkin.

Syy siihen, että yhä käytössäni on Nokialainen on juurikin ollut heidän hyvä kalenterinsa. Jos tulossa olevan Bellen myötä ei paluuta ole vanhaan kalenteri malliin niin taitaa nykyinen Noksuni olla se viimeinen omistamani. Kirjoittelin asian tiimoilta suoraan Nokiallekin ja esitin toiveeni, että vanhan kalenterin näkymän saisi jatkossa takaisin esimerkiksi säätämällä kalenterin asetuksia. Odotettavaksi jää miten viestiin vastataan, jos edes vastataan ja millainen uusi Belle käyttöjärjestelmä tulee olemaan?

perjantai 26. elokuuta 2011

Linux täyttää 20 vuotta

Tietotekniikkapiireissä on vietetty ja vietetään tänä vuonna lukuisia syntymäpäiviä. Kesäkuussa IBM täytti komeat sata vuotta ja muutama viikko sitten sen mullistava luomus, PC-tietokone, 30 vuotta.

Windows XP:n kymmenvuotissynttäritkin huomioitiin tällä viikolla. Tässä vielä yksi etenkin suomalaisittain huomionarvoisa juhlanaihe: Linux täyttää 20 vuotta.

Varsinaisesta syntymäpäivästä voidaan esittää erilaisia tulkintoja – yhden mukaan syntymäpäiväksi voidaan nimetä 26. elokuuta. Tuolloin Linus Torvalds kertoi ensimmäisen kerran maailmalle käyttöjärjestelmästään.
Lue lisää Prosessori.fi sivustolta!

Web-palvelimet vaarassa, Apache vuotaa

Internetin käytetyimmästä Apache-webpalvelinohjelmistosta on löydetty vaarallinen turva-aukko. Aukkoon hyökkäämiseen jaetaan netissä Apache Killer -nimen saanutta työkalua, ja hyökkäyksistä on havaintojakin. Valmistaja on myöntänyt aukon olemassaolon ja tekee kuumeisella kiireellä korjauspäivitystä.

Virhe on ohjelmiston tavassa käsitellä muistia. Jo pienillä määrillä kyselyitä voidaan kuluttaa palvelimen kaikki muistiresurssit, kun pyydetään jokaisessa kyselyssä useita saman tiedoston osia Range-otsakkeen avulla, kertoo Cert-fi. Hyökkäyksen seurauksena web-palvelin joutuu palvelunestotilaan. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

torstai 25. elokuuta 2011

Yli puolet ssd-levyjen käyttäjistä menettänyt tietoa

Flash-tekniikka käyttävien massamuistien, varsinkin ssd-levyjen, on uskottu säilyttävän dataa äärimmäisen luotettavasti verrattuna perinteisiin kiintolevyihin. Tekniikassa on kuitenkin omat sudenkuoppansa, sillä flash-muistivälineiden käyttäjistä yli puolet on menettänyt tietoja, kertoo Yhdysvalloissa tehty kyselytutkimus.

Tietojen katoaminen ei kuitenkaan ollut nakertanut käyttäjien luottamusta nopeasti yleistyvään ssd-/flash-tekniikkaan. Kroll Ontrackin teettämän kyselyn vastaajista 90 prosenttia piti tekniikkaa erittäin luotettavana, vaikka 57 prosenttia oli kokenut tiedonmenetyksiä.

"Jos ajattelee yleistä mielikuvaa markkinoilla ja kuluttajien parissa, on jossain määrin yllätys, että niin moni on menettänyt tietoja. Monella on raudanluja usko, että ssd-levyt ovat idioottivarmoja", suomalaisen Norman Ibasin toimitusjohtaja Jyri Pohja sanoo. Kyselyn teettänyt Kroll Ontrack on Norman Ibasin emoyhtiö, ja yhtiöt tunnetaan datan palautuksen ja tuhoamisen ratkaisuistaan.

Ssd-levyjen ja muiden flash-muistien suosio kasvaa nopeasti, ja kyselytutkimuksen vastaajistakin yli 70 prosenttia aikoo pian ottaa käyttöön lisää flash-muistiteknologiaa. Suosion tärkein tekijä on nopeus verrattuna perinteiseen tekniikkaan. Myös pienempi virrankulutus innostaa. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

Steve Jobs eroaa Applen toimitusjohtajan paikalta

Steve Jobs on kertonut väistyvänsä Apple toimitusjohtajan paikalta. Korvaajaksi tulee Tim Cook, joka on jo keväästi asti hoitanut kyseistä tehtävää sen ajan, kun Jobs on ollut sairaslomalla.

Jobsin väistymisen odotetaan olevan hyvä asia Applen kilpailijoille.

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Nokia julkisti Symbian Bellen

Nokia on odotetusti julkistanut uuden version Symbian-käyttöjärjestelmästään, jota matkapuhelinvalmistaja kutsuu Symbian Belleksi. Julkaisu tapahtui noin tunti ennen Nokian ilmoittamaa aikaa.

Bellen tärkeimmät uudet ominaisuudet ovat siirrettävät ja säädettävät pienoissovellukset, parannellut yksilöintimahdollisuudet ja niin sanottu car mode -tila ajonaikaista käyttöä varten. Lue lisää It-viikko sivustolta!

tiistai 23. elokuuta 2011

Android-haittaohjelmien määrä kasvaa rajusti

Android-älypuhelimien kauppa käy kuumana. Androidin valtava suosio on heijastumassa myös haittaohjelmien määrään. Tietoturvayhtiö McAfeen mukaan Android-haittaohjelmien määrä on kasvanut viime vuoteen verrattuna rajusti, ja Androidista on tullut mobiilihaittaohjelmia tekevien ykköskohde, uutistoimisto Reuters raportoi.

McAfee Labsin johtaja Vincent Weafer toteaa haittaohjelmien määrän nousseen tänä vuonna ennätystasolle. Hän uskoo erityisesti mobiililaitteiden suosion lisäävän myös haittaohjelmien määrää. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

Microsoft haastoi Motorolan patenttirikkomuksista

Microsoftin mukaan Motorolan Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävät puhelimet rikkovat yhtiön seitsemää patenttia.

Microsoft vaatii, että haastetta käsittelevä Kansainvälinen kauppakomissio ITC estää joidenkin Motorolan matkapuhelinmallien viennin.

Motorola Mobilityn saama haaste on ensimmäinen sen jälkeen, kun ohjelmisto- ja hakukoneyhtiö Google osti yhtiön 15. elokuuta. Lue lisää Taloussanomien verkkosivustolta!

Nokia lupaa Symbian-julkistuksen keskiviikkona

Nokia lupaa jotain uutta Symbianiin liittyvää tämän viikon keskiviikkona. Nokian Facebook-sivulle on ilmestynyt laskuri, joka laskee aikaa taaksepäin.

Nolla-hetki on iltapäivällä varttia vaille viiden aikoihin ensi keskiviikkona. Laskurin numeroiden vierellä ovat tekstit "It's almost try to something new" ja "Something new on Symbian". Todennäköisesti tulossa on joko Symbian 3-käyttöjärjestelmään luvattu Belle-päivitys, tai ainakin lisätietoa siitä. Lue lisää It-viikko.fi verkkosivustolta!

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Mozilla Firefox Internet selain | Valonkuvaaja.com

Firefox Internet selain on mielestäni paras vaihtoehto Internetissä surfaamiseen ja uuden web sisällön tuottamiseen. Nimittäin siihen on saatavilla monia web-ohjelmointia helpottavia työkaluja, kuten Firebug ja Web Developer.

Huonoksi puoleksi Firefox selaimessa on osoittaunut se, etteivät lisäosien tekijät meinaa pysyä mukana kovin nopeassa kehitystyössä. Nimittäin Forefoxista taitaa nykyään (2011) tulla uusi versio aina kuuden viikon välein. Tosin Firefox on kertonut suunnittelevansa poistaa numerot selaimestaan ja tuoda uudet versiot ihan vain päivitysten muodossa. Tämä olisi mielestäni kyllä parempi vaihtoehto.

Firefox on Mozillan tekemä avoimen lähdekoodin Internet selain. Selain on mahdollista asentaa Windows-, Mac- ja Linux käyttöjärjestelmiin. Firefox selain on saatavilla useille kielille, myös suomeksi. Lue lisää > Mozilla Firefox Internet selaimesta Valonkuvaaja.com sivustolta!