Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

torstai 6. lokakuuta 2011

Applen Steve Jobs on kuollut

Tietokoneita ja matkapuhelimia valmistavan Applen perustaja ja entinen toimitusjohtaja Steve Jobs on kuollut. Jobs kuoli myöhään keskiviikkona 56-vuotiaana.

Haimasyöpää sairastanut Steve Jobs jätti elokuussa toimitusjohtajan tehtävät. Seuraajaksi nimitettiin tuolloin Applen operatiivinen johtaja Tim Cook, joka vastasi Applen johtamisesta Jobsin sairausloman aikana.

Jobs jäi sairauslomalle tammikuussa kamppailtuaan harvinaista syöpää vastaan vuodesta 2003 saakka. Vuonna 2009 hänelle tehtiin maksansiirto.

– Steven nerokkuus, intohimo ja energia synnyttivät lukemattomia innovaatioita, jotka rikastavat ja parantavat meidän kaikkien elämää. Maailman on parempi paikka elää Steven ansiosta, Applen julkaisemassa tiedotteessa sanottiin.

Karismaattinen Jobs tunnettiin Applen kasvoina ja hän oli Piilaakson yrittäjyyden ilmentymä. Autotallissa vuonna 1976 perustettu yhtiö vaikutti keskeisesti tietokoneiden henkilökohtaistumiseen johtaneessa murroksessa.

Apple hallitsi digitaalista aikakautta ensin luomalla Macintosh-tietokoneen ja myöhemmin kehittämällä iPod-musiikkisoittimen, iPhone-matkapuhelimen ja iPad tablettilaitteen. Lue koko uutinen Taloussanomien verkkosivulta