Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

lauantai 10. syyskuuta 2011

Angry Birds -huvipuisto: ammu oikealla lingolla!

Kiinasta on löytynyt Angry Birds -huvipuisto, jossa lintuja ammutaan valtavan kokoisilla oikeilla lingoilla. Asiassa on tosin pieni ongelma: lupaa unohdettiin kysyä pelin tekijältä Roviolta. Suuret oikeat Angry Birds -kentät ovat joka tapauksessa mielenkiintoisen näköisiä.

PCWorld-lehden mukaan huvipuisto avattiin kiinalaiseen Changshan kaupunkiin tässä kuussa. Huvipuiston mukaan se on "Angry Birdsin todellinen versio".

Angry Birdsin tehneen suomalaisen Rovion edustaja Kiinassa kuitenkin toteaa, että huvipuisto on luvaton. Daisy Yang sanoo PCWorld-lehdelle, ettei Rovio ole antanut puistolle lupaa käyttää Angry Birds -hahmoja.

Rovio ei kuitenkaan halua lähteä riitelemään asiasta oikeuteen. Sen sijaan huvipuiston kanssa yritetään aloittaa yhteistyö. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

perjantai 9. syyskuuta 2011

Mikroblogaus on hurjassa kasvussa

Maailman suosituin mikroblogi Twitter on paljastanut käyttäjätietojaan. Twitterillä on nyt sata miljoonaa aktiivista kirjoittajaa, ja lukijoita on moninkertainen määrä. Tänä vuonna mikroblogauksen suosio on kasvanut hurjaa tahtia.

Twitterin toimitusjohtaja Dick Costolo paljasti tietoja lehdistölle pitämässään puheessa. Siitä kertoo esimerkiksi Search Engine Land -uutispalvelu.

Twitter-mikroblogin idea on se, että viestien pituus on rajoitettu 140 merkkiin. Tällaisia lyhyitä viestejä voi kirjoittaa ja lukea nopeasti.

Sata miljoonaa käyttäjää kirjoittaa palveluun ainakin yhden viestin kuukaudessa. Puolet käyttäjistä, eli noin 50 miljoonaa, kirjoittaa viestejä joka ikinen päivä. Lisäksi yli puolet kirjoittajista tuottaa viestejä myös matkapuhelimellaan.

Aktiivisten käyttäjien määrä on kasvanut 82 prosenttia pelkästään tämän vuoden kahdeksana ensimmäisenä kuukautena. Mikroblogin käyttäjämäärä saattaa siis yli kaksinkertaistua tänä vuonna. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

torstai 8. syyskuuta 2011

Facebook tienaa sinulla euron – ja kavereillasi myös

Uutistoimisto Reutersin lähde on paljastanut Facebookin hurjassa kasvussa olevia tuloja. Yksittäinen käyttäjä ei tuo paljoa liikevaihtoa ja voittoa, mutta pienistä puroista kasvaa iso virta: kun käyttäjiä on valtavasti, ovat myös tulot valtavia.

Reuters toteaa, että tiedot on saatu Facebookin "taloustilannetta tuntevalta lähteeltä", joka haluaa pysytellä nimettömänä.

Lähteen mukaan Facebookin liikevaihto oli alkuvuonna 1,6 miljardia dollaria (noin 1,1 miljardia euroa). Tulojen kasvu jatkuu hurjana. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna liikevaihto on noin kaksinkertaistunut.

Voittoa syntyi lähteen mukaan melkein puoli miljardia dollaria (noin 350 miljoonaa euroa). Facebookin voittoprosentti on siis yli 30. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

MODX: The Official Guide – Book Review

If you closely follow the happenings in the world of MODX you know that Bob Ray’s book MODX: The Official Guide is now available for pre-order. I was fortunate to receive a copy of the unreleased PDF a few weeks ago and have been looking through it. Now that the book is available for pre-0rder, I thought it would be a good idea to share my thoughts.

First, I want to say that the release of this book is really exciting and a great step forward for the MODX community. This is not the first MODX book to be published. The first one was written in Japanese and covered MODx Evolution. This was followed later by two books published by Packt that also covered Evolution. I have, of course, not read the Japanese book but have looked at the two Packt books, and I can comfortably say that Bob’s book far supercedes either of the Packt books and is far superior product to either of them, and I recommend it without reservations. Read more > MODX: The Official Guide – Book Review | The Coding Pad

Näin nettihyökkäys tappoi yhtiön

Yksi nettihyökkäys voi tappaa koko yhtiön. Näin näyttää käyneen hollantilaiselle yritykselle, joka on viime viikkojen varmenneskandaalin ytimessä. Viranomaiset joutuivat turvautumaan radikaaleihin toimiin.

Tapauksen uhri on hollantilainen varmenneyhtiö DigiNotar. Varmenteiden avulla varmistutaan siitä, että nettipalvelun tarjoaja on se taho, joka se väittää olevansa. Kun DigiNotarin järjestelmiin murtauduttiin, hyökkääjät loivat itselleen väärennettyjä ssl-varmenteita.

Hyökkääjäksi epäillään Iranin valtiota tai sitä lähellä olevia tahoja (aiempi uutinen). Väärennetyn varmenteen avulla valtio voi salakuunnella ja purkaa käyttäjien nettiliikennettä vaikka se olisi salakirjoitettua. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

maanantai 5. syyskuuta 2011

Opintorahaan tyytymätön opiskelija iski eduskunnan verkkosivuille

Poliisi epäilee opiskelijaa eduskunnan nettisivujen häirinnästä. Opiskelija sai kaadettua helmikuussa eduskunnan julkisen www-sivuston joksikin aikaa. Lisäksi kansanedustajien sähköpostien lähettäminen häiriintyi.

"Eduskunnan osalta hän kertoi motiiviksi liian pienen opintorahan", kertoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Epäilty jäi kiinni eduskunnan nettihäiriköinnin jälkeen, mutta sen jälkeen hän Risun mukaan häiriköi yliopistojen sivustoja. Tämän jälkeen opiskelija pidätettiin.

Opiskelijan epäillään häirinneen yliopiston sivustoja pitkin viime kevättä. Motiivi oli lähinnä oman osaamisen näyttäminen. Lue lisää HS.fi sivsutolta!

Google lopettaa 10 palvelua ja ohjelmaa

Google kertoo lopettavansa kerralla kymmenen palvelua tai ohjelmaa. Syksyn "kevätsiivouksen" leikkauslistalla on useita tuotteita, joita aiemmin hehkutettiin. Google toteaa, että toiset hankkeet menestyvät, toiset eivät.

Yksi lopetettavista ohjelmista on Google Desktop, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2004. Se on tietokoneen sisäinen hakuohjelma, jolla voi etsiä nopeasti esimerkiksi tiedostoja tai sähköpostiviestejä. Yhtiö myöntää, että ohjelma on käynyt tarpeettomaksi, kun vastaavat hakutoiminnot ovat tulleet esimerkiksi Windowsin perusominaisuudeksi.

Samalla lopetetaan Google Pack -ohjelmapaketti, joka sisälsi Google Desktopin ja muita Googlen ja sen yhteistyökumppaneiden ohjelmia. Paketista löytyivät esimerkiksi Picasa, Google Earth, Skype, Realplayer ja Google Chrome. Ohjelmat jatkavat yksittäisinä tuotteina, mutta Google Pack -paketin jakelu lopetetaan.
Tuoreitakin hankkeita leikkuriin

Tuoreempia lopetettavia hankkeita ovat esimerkiksi Fast Flip ja Aardvark (kuvassa). Fast Flip esiteltiin vuonna 2009. Palvelu mahdollisti netin uutissivustojen lukemisen kääntelemällä sivuja perinteisen sanomalehden tyyliin. Aardvark on taas sosiaalinen hakukone, jonka Google osti viime vuonna. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!