Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

lauantai 3. syyskuuta 2011

Windows 8: "perinteisen työpöydän voi hylätä täysin"

Windows 8:n suurimpia muutoksia on uusi Metro-käyttöliittymä, joka on tarkoitettu erityisesti tablet-laitteille. Microsoft selventää nyt vanhan ja uuden käyttöliittymän konseptia. Mielenkiintoista on se, että Windows 7:n perinteisen työpöydän voi halutessaan hylätä täysin, eli sitä ei edes ladata.

Microsoft selittää asiaa Building Windows 8 -blogissaan. Yhtiö toteaa, että tavoite oli löytää sopiva tasapaino vanhan ja uuden käyttöliittymän välille.

Nykyinen Windows 7:stä tuttu käyttöliittymä on pidetty ja toimiva. Se säilyy ja sitä kehitetään edelleen. Toisaalta rinnalle tuodaan Metro-käyttöliittymä (kuvassa), joka muistuttaa Windows Phone 7 -älypuhelimien käyttöliittymää.
"Työpöytä on kuin mikä tahansa sovellus"

"Jos haluat uppoutua pysyvästi tähän Metro-maailmaan, sinun ei tarvitse koskaan nähdä [perinteistä työpöytää] – me emme edes lataa sitä (aivan kirjaimellisesti: koodia ei edes ladata) ellet nimenomaisesti halua käyttää sitä", kirjoittaa Microsoftin Windows-johtaja Steven Sinofsky. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

perjantai 2. syyskuuta 2011

Uuden Ubuntun beetaversion jakelu alkoi

Suositun Ubuntu Linux -jakelupaketin seuraava versio on syksyllä virallisesti lanseerattava Ubuntu 11.10. Ennen lanseerausta uutuusversioon pääsee tutustumaan beetaversion avulla, jonka lataus on nyt mahdollista.

Oneiric Ocelot -koodinimellä tunnetun uutuusversion suurimmat muutokset liittyvät uuteen GNOME 3.1.5 -työpöytäympäristöön. Konepellin alla suurimpia muutoksia on siirtyminen uuteen 3.0.3 -sarjan Linux-ytimeen.

Ubuntu 11.10 Beta 1 -jakelu on tarkoitettu erityisesti Linux-harrastajille ja teknisesti orientoituneille käyttäjille. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vakava OS X Lion -aukko päästää käyttäjiä sisään ilman salasanaa

Applen uusimmassa OS X Lion -käyttöjärjestelmässä (OS X 10) on paljastunut toistaiseksi korjaamaton haavoittuvuus, jonka kautta voi päästä kirjautumaan ldap-hakemistopalvelua käyttävään palvelimeen tai työasemaan ilman salasanaa.

Apple ei ole vielä julkaissut korjausta tietoturvaongelmaan. Sen voi rajoittaa poistamalla käytöstä ldap-hakemistoon perustuvan käyttäjien tunnistamisen sekä käyttämällä paikallisia tunnuksia siihen asti, kunnes tietoturva-aukko on korjattu.

OS X Lionille on julkaistu jo 10.7.1-päivitys, mutta se ei tämän hetken tietojen mukaan korjaa turva-aukkoa. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

Lataa: Windows 7 USB/DVD Tool 1.0.24 - Asenna Windows usb-tikulta

Käyttöjärjestelmän asentaminen cd- tai dvd-levyltä on monien mielestä vanhanaikaista, sillä esimerkiksi kaikista kannettavista tietokoneista asemaa ei löydy lainkaan.

Levymedia on ongelmallinen myös kulumisen vuoksi. Usb-muisti ratkaisee monet dvd-levyn ongelmat ja on kaupan päälle myös perinteistä levyä nopeampi.

Windowsin asennus usb-tikulta on erittäin helppoa Microsoftin apuohjelman avulla. Windows 7 USB/DVD Tool -työkalun avulla asennuskelpoisen usb-tikun valmistus onnistuu muutamalla hiiren napautuksella. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

tiistai 30. elokuuta 2011

Hakkerit myrkyttävät Googlen hakuja

Kyberrikolliset ujuttavat hakumyrkytysten avulla omia ohjelmiaan ihmisten kotikoneisiin.

Myrkytetty haku vie sivulle, joka väittää esimerkiksi tarjoavansa "Applen turvallisuuskeskuksen" apua virustentarjountaan. Keskusta ei ole olemassakaan.

Auttamisen sijaan sivusto esittelee tiedostoja, jotka ovat troijalaisia, vakoiluohjelmia tai muita haittaohjelmia.

Internetin turvayhtiö Trend Micro arvioi tänä kesänä, että yli 113 miljoonaa käyttäjää on ohjattu tällaisille sivuille. Lue lisää HS.fi sivustolta!

maanantai 29. elokuuta 2011

Huhut Applen televisiosta voimistuvat

Piilaaksosta kantautuvat huhut vahvistavat käsityksiä, että tietokoneyhtiö Apple on puskemassa televisiomarkkinoille. Televisio käyttäisi yhtiön omaa iOS-käyttöjärjestelmää, joka on tuttu iPhonesta ja iPadista.

Markkinahuhuja on koonnut yhteen VentureBeat. Tunnettu Apple-analyytikko Gene Munster esimerkiksi ennustaa, että Apple esittelee television myöhään 2012 tai varhain 2013. Munsterilla on lähde muun muassa Applen sisällä. Lue lisää It-viikon verkkosivulta!