Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

maanantai 5. syyskuuta 2011

Google lopettaa 10 palvelua ja ohjelmaa

Google kertoo lopettavansa kerralla kymmenen palvelua tai ohjelmaa. Syksyn "kevätsiivouksen" leikkauslistalla on useita tuotteita, joita aiemmin hehkutettiin. Google toteaa, että toiset hankkeet menestyvät, toiset eivät.

Yksi lopetettavista ohjelmista on Google Desktop, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2004. Se on tietokoneen sisäinen hakuohjelma, jolla voi etsiä nopeasti esimerkiksi tiedostoja tai sähköpostiviestejä. Yhtiö myöntää, että ohjelma on käynyt tarpeettomaksi, kun vastaavat hakutoiminnot ovat tulleet esimerkiksi Windowsin perusominaisuudeksi.

Samalla lopetetaan Google Pack -ohjelmapaketti, joka sisälsi Google Desktopin ja muita Googlen ja sen yhteistyökumppaneiden ohjelmia. Paketista löytyivät esimerkiksi Picasa, Google Earth, Skype, Realplayer ja Google Chrome. Ohjelmat jatkavat yksittäisinä tuotteina, mutta Google Pack -paketin jakelu lopetetaan.
Tuoreitakin hankkeita leikkuriin

Tuoreempia lopetettavia hankkeita ovat esimerkiksi Fast Flip ja Aardvark (kuvassa). Fast Flip esiteltiin vuonna 2009. Palvelu mahdollisti netin uutissivustojen lukemisen kääntelemällä sivuja perinteisen sanomalehden tyyliin. Aardvark on taas sosiaalinen hakukone, jonka Google osti viime vuonna. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti