Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Stuxnet herätti automaatioyritykset

Suomalainen taajuusmuuttajavalmistaja Vacon ja tietoturvayhtiö F-Secure julkistavat selvityksen automaatioratkaisujen tietoturvasta joulukuun alussa.

Vacon ja F-Secure perustivat vuosi sitten yhteistyöryhmän kun pääosin Iranin ydinvoimaloiden polttoaineen valmistukseen suunnattu Stuxnet-haittaohjelma riehui maailmalla. Sen arveltiin olleen suunnattu vahingoittamaan Iranin ydinpolttoaineen valmistusta.

Tulevassa tietoturvaselvityksessä tullaan käymään läpi teollisuuden automaatiojärjestelmissä esiintyvien haittaohjelmien ja tietoturvauhkien luonnetta. Siinä myös esitellään tietoturva-alan standardoinnin tasoa ja verrataan toisiinsa IT-järjestelmien ja teollisuusautomaation tietoturvastandardoinnin nykytilaa.

Vaconin ja F-Securen tulevassa tutkimuksessa selvitellään myös perinteisten kenttäväylien ja teollisuuden Ethernet- verkkojen tietoturvakysymyksiä. Teollisuusautomaatiossa käytettävien laitteiden ominaisuuksia kuvataan erityisesti tietoturvan ja luvattoman käsittelyn näkökulmasta. Lue lisää PROSESSORIN sivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti