Hae blogeistani ja verkkosivustoistani

torstai 25. elokuuta 2011

Yli puolet ssd-levyjen käyttäjistä menettänyt tietoa

Flash-tekniikka käyttävien massamuistien, varsinkin ssd-levyjen, on uskottu säilyttävän dataa äärimmäisen luotettavasti verrattuna perinteisiin kiintolevyihin. Tekniikassa on kuitenkin omat sudenkuoppansa, sillä flash-muistivälineiden käyttäjistä yli puolet on menettänyt tietoja, kertoo Yhdysvalloissa tehty kyselytutkimus.

Tietojen katoaminen ei kuitenkaan ollut nakertanut käyttäjien luottamusta nopeasti yleistyvään ssd-/flash-tekniikkaan. Kroll Ontrackin teettämän kyselyn vastaajista 90 prosenttia piti tekniikkaa erittäin luotettavana, vaikka 57 prosenttia oli kokenut tiedonmenetyksiä.

"Jos ajattelee yleistä mielikuvaa markkinoilla ja kuluttajien parissa, on jossain määrin yllätys, että niin moni on menettänyt tietoja. Monella on raudanluja usko, että ssd-levyt ovat idioottivarmoja", suomalaisen Norman Ibasin toimitusjohtaja Jyri Pohja sanoo. Kyselyn teettänyt Kroll Ontrack on Norman Ibasin emoyhtiö, ja yhtiöt tunnetaan datan palautuksen ja tuhoamisen ratkaisuistaan.

Ssd-levyjen ja muiden flash-muistien suosio kasvaa nopeasti, ja kyselytutkimuksen vastaajistakin yli 70 prosenttia aikoo pian ottaa käyttöön lisää flash-muistiteknologiaa. Suosion tärkein tekijä on nopeus verrattuna perinteiseen tekniikkaan. Myös pienempi virrankulutus innostaa. Lue lisää Tietokone.fi sivustolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti